Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drogeham

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Drogeham kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze website treft u nuttige gegevens betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Achtkarspelen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2450 oplopend tot 8600, incl. montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAchtkarspelen | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Postcode9289
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Drogeham februari 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop zijn er extra kosten voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.850.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.550 of meer.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Drogeham. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.700 – €2.1504 uur
1 bocht€5.450 – €8.700€3.300 – €5.100halve dag
2 bochten€5.850 – €10.700€4.100 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €14.300€4.600 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Drogeham.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Drogeham kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-drogeham-9289

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Drogeham voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Achtkarspelen door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Achtkarspelen. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Achtkarspelen (https://www.achtkarspelen.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type aanschaffen die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Stationsstraat 18
 • 9285 NH, Achtkarspelen
 • Website: www.achtkarspelen.nl
 • E-mailadres: gemeente@achtkarspelen.nl
 • Telefoonnummer: 140511

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Drogeham onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en vertelt welk systeem rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Drogeham.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Drogeham.

Goede merken
In uw omgeving zijn diverse betrouwbare ontwikkelaars met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten bieden een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende geschikte fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Bekende (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Drogeham in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Acorn of TipTop hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Drogeham is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Drogeham hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG & 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie