Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Triemen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Triemen verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zonder risico en zeer eenvoudig de trap op en af. Via Trapliftexpert.nl vindt u nuttige adviezen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2400 tot maar liefst €8100, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9298
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Triemen maart 2023

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.400.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Triemen. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.550 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.450 – €8.400€2.550 – €5.800Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.000€3.750 – €7.700Hele dag
Draaiende trap€7.700 – €13.200€5.200 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Triemen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Triemen is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u maar zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-triemen-9298

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Triemen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een traplift laten installeren die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct hulp aanvragen? In de grijze box checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Triemen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire liften demonstreren en adviseert u over welk systeem matcht met uw situatie. Het gros van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Triemen.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Triemen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende fabrikanten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers waarborgen een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Populaire (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het vinden van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Triemen binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of Heymer verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 10.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Triemen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Triemen verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 125 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie