Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veenklooster

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Veenklooster vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u veilig en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site bekijkt u waardevolle beschrijvingen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Ook kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2300 tot wel €8700, incl. montage.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Noardeast-Fryslân | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9297
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Veenklooster april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.500 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Veenklooster. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.400€3.250 – €5.8005 uur
Twee bochten€5.550 – €10.600€4.400 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€7.700 – €12.400€5.400 – €9.1006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Veenklooster.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Veenklooster is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u tot wel 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-veenklooster-9297

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Veenklooster voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.800 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang comfortabel in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een type laten plaatsen die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Veenklooster zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u verschillende liften demonstreren en geeft aan welk soort lift rijmt met uw wensen en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Veenklooster.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Veenklooster.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende ontwikkelaars met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken bieden een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele populaire producenten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa, Minivator. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Veenklooster binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Otolift & Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Veenklooster is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Veenklooster hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis ligt dat tussen de 100 KG & 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie