Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lieveren

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Lieveren vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u weer zelf en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina bekijkt u belangrijke gegevens inzake trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de prijzen, info over de WMO/PGB en onderhoud. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De totale kosten liggen tussen de €1750 tot wel €8000, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoordenveld | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9304
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Curve

Kosten traplift Lieveren maart 2023

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100 incl. montage.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder treft u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Lieveren. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.850 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.400€2.500 – €6.9001/2 dag
2 bochten€6.050 – €11.800€3.750 – €7.5001 dag
Wenteltrap€8.100 – €13.600€5.250 – €10.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lieveren.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Lieveren kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lieveren-9304

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Lieveren voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noordenveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een type selecteren die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Lieveren subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal stoelliften laten zien en adviseert u over welk merk/model in lijn is met uw wensen en budget. Veel verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Lieveren.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Lieveren.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse goede producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars garanderen een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn verschillende populaire leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Heymer, Extrema, Triwa, Strobbe. Populaire adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Lieveren in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa + PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lieveren is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Lieveren werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 170 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie