Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Roden kan u daarbij helpen! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze website leest u nuttige beschrijvingen over trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een beschermde en plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1800 tot zo’n €9800, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift april 2023 | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Noordenveld | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9301
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 10

Kosten traplift Roden april 2023

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of meer.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Roden. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.600 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.200€3.050 – €6.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.300 – €11.000€3.800 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€7.750 – €12.900€4.850 – €10.500Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Roden.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Roden is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 35% – 60% op de nieuwprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers hebben op dit moment diverse gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-roden-9301

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Roden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.250 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. montage.Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noordenveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een systeem aanschaffen die matcht met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Roden lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Roden.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Roden.

Erkende merken
In Nederland zijn enkele erkende fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere goede merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Extrema. Populaire verkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Roden binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Acorn & Extrema beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Triwa TR 60.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Roden is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Roden communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie