Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Norg

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Norg biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en probleemloos blijven genieten van uw woning. Op deze pagina leest u handige specificaties wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1950 tot zo’n €9400, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoordenveld | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9331
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Norg maart 2023

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.650 of meer.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Norg. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.850 – €2.300halve dag
1 bocht€4.800 – €8.600€2.750 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €11.500€4.450 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.200€4.550 – €10.0001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Norg.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Norg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u al snel 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel aanbieders hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-norg-9331

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Norg voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een luxe stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type laten installeren dat past bij uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Norg vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen tonen en adviseert welk type lift past voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht treft u merken en winkels die ook liften monteren in Norg.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Norg.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal erkende fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers werken met een snelle montage en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere professionele merken Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal zal de montage van een traplift in Norg binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Acorn & Strobbe verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Norg is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Norg werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 130 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie