Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Roden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Nieuw-Roden biedt uitkomst! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen inzake trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de tarieven, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1800 oplopend tot 10000, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordenveld | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9311
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Nieuw-Roden april 2023

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.450 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Nieuw-Roden. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.850 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.300€3.100 – €6.0001/2 dag
Twee bochten€6.350 – €10.100€4.250 – €7.400Hele dag
Draaiende trap€8.450 – €12.900€5.050 – €9.6005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Roden.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Roden is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuw-roden-9311

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nieuw-Roden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijv. drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type selecteren die voldoet aan uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk aanmelden voor de WMO? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Nieuw-Roden lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal systemen laten zien en informeert u over welk merk/model rijmt met uw woning en budget. Veel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Nieuw-Roden.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Nieuw-Roden.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal populaire merken met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken verzekeren een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende grote leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het kopen van een goede huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Nieuw-Roden binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Minivator + 123 traplift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Nieuw-Roden is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuw-Roden hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie