Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Alteveer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Alteveer biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze website bieden wij bruikbare informatie met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €1500 oplopend tot 9400, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoordenveld | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9306
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Alteveer maart 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.600 inclusief installatie.
 • Opties zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Alteveer. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.700 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.700€3.250 – €5.100Dagdeel
2 bochten€6.350 – €10.900€3.850 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€7.900 – €14.100€5.250 – €9.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Alteveer.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Alteveer is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste merken hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-alteveer-9306

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Alteveer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noordenveld. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een stoellift laten installeren die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Alteveer zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel/showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften laten zien en vertelt welk merk/model in lijn is met uw situatie. Het gros van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook liften installeren in Alteveer.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Alteveer.

Erkende merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse grote leveranciers We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Alteveer binnen één tot twee weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Triwa + 123 traplift verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Alteveer is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Alteveer benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 110 KG & 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie