Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Foxwolde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Foxwolde biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bekijkt u nuttige specificaties betreffende trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de onkosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1700 & €8100, inclusief montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordenveld | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9314
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Foxwolde april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.200.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Foxwolde. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.550 – €2.3504 uur
1 bocht€4.750 – €8.200€3.150 – €6.8004,5 uur
2 bochten€6.100 – €10.700€4.200 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€7.950 – €13.500€5.450 – €10.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Foxwolde.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Foxwolde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-foxwolde-9314

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Foxwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.750 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 inclusief montage. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een lift kopen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Foxwolde bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de regio. Een getrainde specialist kan u meerdere opties laten zien en informeert u over welk type lift past aansluit op uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de volgende tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Foxwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Foxwolde.

Professionele merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende erkende traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema, Heymer. Bekende adviseurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Foxwolde binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Stannah + 123 traplift verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Foxwolde is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Foxwolde communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel valt dit binnen een marge van 120 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie