Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leutingewolde

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Leutingewolde vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zorgeloos en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website vindt u nuttige informatie t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2200 en €9300, incl. montage.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Noordenveld | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9313
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Leutingewolde maart 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Leutingewolde. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.750 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.500 – €8.700€3.050 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€6.350 – €11.000€4.300 – €7.100Eén dag
Spiltrap€7.850 – €13.600€4.600 – €10.1006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Leutingewolde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leutingewolde is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden goed getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste merken kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-leutingewolde-9313

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Leutingewolde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap start bij €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dikwijls iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct hulp aanvragen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Leutingewolde vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften demonstreren en adviseert welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In het schema hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Leutingewolde.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Leutingewolde.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende goede traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers beloven een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf erkende traplift fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Extrema, Triwa, Platinum, Minivator. Bekende adviseurs van merken als deze zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Leutingewolde binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn + Strobbe hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Leutingewolde is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Leutingewolde werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie