Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Roderwolde

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Roderwolde kan u daarbij helpen! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site vindt u handige specificaties t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1600 tot maar liefst €9600, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Noordenveld | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9315
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Roderwolde februari 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Roderwolde. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.750 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.200 – €9.700€3.100 – €5.3005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.500€4.500 – €7.5001 dag
Spiltrap€7.550 – €12.700€4.600 – €9.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Roderwolde.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Roderwolde is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-roderwolde-9315

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Roderwolde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. installatie. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noordenveld. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model aanschaffen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Roderwolde subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal uitvoeringen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Veel aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Roderwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Roderwolde.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede traplift fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten hanteren een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 betrouwbare traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Triwa, Extrema, Platinum. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Roderwolde in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Handicare en Strobbe verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Stannah Starla.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Roderwolde is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Roderwolde hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 105 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie