Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Peize

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Peize maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide details omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Daarbovenop kan men kosteloos op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1500 tot wel €9400, incl. plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoordenveld | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9321
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Peize februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook zijn er extra kosten voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Peize. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.850 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.500 – €9.900€2.550 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €10.300€3.650 – €7.400Eén dag
Wenteltrap€7.900 – €14.300€5.000 – €10.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Peize.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Peize is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u al snel 40% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-peize-9321

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Peize voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.750 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift laten monteren die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of meteen hulp aanvragen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Peize subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende modellen demonstreren en informeert u over welk type lift past aansluit op uw woning en budget. Het gros van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst treft u aanbieders en merken die ook liften monteren in Peize.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Peize.

Populaire merken
In uw regio zijn verschillende geschikte merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten hanteren een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal geschikte traplift bouwers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Bekende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u helpen bij het vinden van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Peize binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Platinum of 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Peize is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Peize hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie