Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidvelde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Zuidvelde kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site leest u uitgebreide adviezen omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1950 oplopend tot 9900, incl. montage.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift december 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noordenveld | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Zuidvelde december 2023

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.700 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Zuidvelde. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.800 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.050 – €9.900€2.850 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€5.750 – €10.700€3.550 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.600€5.400 – €9.100Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidvelde.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zuidvelde is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zuidvelde-9335

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zuidvelde voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Mensen met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rollator) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een systeem uitkiezen die matcht met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Zuidvelde lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire systemen demonstreren en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw budget en situatie. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Zuidvelde.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Zuidvelde.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse bekende fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren 5 professionele leveranciers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Grote dealers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Zuidvelde al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Otolift en Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zuidvelde is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zuidvelde benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie