Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Langelo

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Langelo kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met bruikbare specificaties m.b.t. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €2200 & €8100, incl. montage.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordenveld | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9333
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Air

Kosten traplift Langelo maart 2023

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.150.
 • Extra upgrades zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder bekijkt u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Langelo. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.550 – €2.1504,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.500€3.100 – €6.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.850 – €11.600€3.900 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.900€4.750 – €9.500Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Langelo.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Langelo is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-langelo-9333

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Langelo voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur komt bij u thuis en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift selecteren die aansluit op uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Langelo zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende opties laten zien en informeert u over welke uitvoering voldoet aan uw situatie. Veel aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande lijst vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Langelo.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Langelo.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende erkende fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars bieden een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaGoede onderhoudscontracten
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan 5 bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe. Erkende dealers van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een passende huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Langelo in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Otolift of RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Langelo is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Langelo communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie