Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Peest

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Peest verschaft u die mogelijkheid! Veel mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kan men zonder zorgen en probleemloos naar boven en naar beneden. Onderstaand vindt u bruikbare details betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 tot wel €8900, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Noordenveld | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Peest februari 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.550 of meer.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Peest. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.600 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.400€3.500 – €6.6005 uur
2 bochten€6.050 – €11.100€3.750 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.000€5.450 – €10.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Peest.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Peest is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u zo 55% op de nieuwprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers bieden een assortiment met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-peest-9336

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Peest voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noordenveld. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een afspraak en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een systeem aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Peest subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u verschillende systemen demonstreren en informeert u over welk model aansluit op uw budget en situatie. Veel winkeliers bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Peest.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Peest.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn 5 professionele merken werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal professionele traplift fabrikanten Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Peest in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift en Heymer beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Peest is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Peest verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 120 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie