Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Een

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Een verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze pagina treft u praktische details m.b.t. trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2100 en €9100, incl. plaatsing.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Noordenveld | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9342
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Een april 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs komt tot stand middels 2 factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de marktprijzen van het monteren van een traplift in Een. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.600 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.400 – €9.000€2.800 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.050 – €11.600€4.350 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€7.950 – €12.100€5.300 – €9.6006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Een.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Een kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-een-9342

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Een voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noordenveld. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een veilige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem laten plaatsen die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Een zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere opties laten zien en informeert welk soort lift past bij uw wensen en budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Een.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Een.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf erkende traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken focussen zich op een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf erkende leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een betrouwbare expert kan u helpen met het kopen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Een in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Acorn en PractiComfort hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Een is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Een werkt met een maximale draagkracht in KG. In de regel valt dit binnen een marge van 125 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie