Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westervelde

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Westervelde verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina vindt u bruikbare tips aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over velerlei liften en producten, de werking, de onkosten, de WMO en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1800 oplopend tot 9300, incl. montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoordenveld | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9337
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Westervelde april 2023

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee aspecten: het type trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.300.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Westervelde. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.450€1.800 – €2.3004 uur
1 bocht€5.350 – €9.200€2.600 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€6.200 – €10.300€4.300 – €7.700Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €12.100€4.700 – €9.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westervelde.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Westervelde is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u tot wel 55% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-westervelde-9337

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Westervelde voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.750 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Mensen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model aanschaffen die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Westervelde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of verschillende trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende stoelliften tonen en geeft aan welk model voldoet aan de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Westervelde.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Westervelde.

Professionele merken
In uw regio zijn een aantal bekende traplift bouwers aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse goede producenten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Extrema, Platinum, Triwa. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Westervelde in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare + Extrema bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Westervelde is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Westervelde communiceert een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie