Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Huis ter Heide

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Huis ter Heide biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Aan de hand van deze website bieden wij handige beschrijvingen aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO en populaire leveranciers. Tevens kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1800 & €8900, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNoordenveld | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Huis ter Heide april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Huis ter Heide. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.650€1.650 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.400 – €9.200€3.050 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.700€3.600 – €7.5001 dag
Spiltrap€7.500 – €14.500€4.900 – €10.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Huis ter Heide.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Huis ter Heide kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u tot wel 55% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-huis-ter-heide-9336

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Huis ter Heide voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.150 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een model laten plaatsen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mailadres: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Huis ter Heide subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert welk systeem rijmt met uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Huis ter Heide.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Huis ter Heide.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 professionele fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten waarborgen een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere erkende leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe, Platinum. Gerenommeerde wederverkopers van deze modellen zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Huis ter Heide al binnen 2 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als ThyssenKrupp & TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Huis ter Heide is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Huis ter Heide communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie