Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veenhuizen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Veenhuizen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zeer eenvoudig de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke adviezen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Bovendien kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten schommelen tussen €1750 tot wel €8100, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift december 2023 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Noordenveld | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9341
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Veenhuizen december 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Veenhuizen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.850 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.100€2.700 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €10.700€4.000 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€8.200 – €13.000€4.700 – €10.6006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Veenhuizen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Veenhuizen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-veenhuizen-9341

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Veenhuizen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Voorts kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noordenveld. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of meteen hulp aanvragen? In onderstaand schema checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Veenhuizen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met uw situatie. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst staan merken en winkels die ook liften monteren in Veenhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Veenhuizen.

Erkende merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten verzekeren een korte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal erkende merken Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum. Betrouwbare montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Veenhuizen binnen een paar weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Platinum + TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Flow.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Veenhuizen is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Veenhuizen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 130 KG en 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie