Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nietap

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Nietap maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en moeiteloos naar boven en naar beneden. Hieronder bekijkt u handige tips m.b.t. trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Noordenveld.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2050 en €8600, inclusief montage.
 • In sommige gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNoordenveld | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9351
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Nietap maart 2023

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel voorzien we u van de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Nietap. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.700 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.800€3.450 – €6.8004,5 uur
2 bochten€6.450 – €11.700€4.000 – €7.2006,5 uur
Wenteltrap€7.750 – €12.400€4.950 – €9.3006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nietap.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nietap kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nietap-9351

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Nietap voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noordenveld via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noordenveld. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noordenveld (https://www.noordenveld.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type laten monteren dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisstraat 1
 • 9301 AA, Noordenveld
 • Website: www.noordenveld.nl
 • E-mail: postbus@gemeentenoordenveld.nl
 • Telefoonnummer: 0505027222

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Nietap onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte opties introduceren en adviseert welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. Een groot deel van de dealers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Nietap.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Nietap.

Goede merken
In ons land zijn diverse professionele leveranciers werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers werken met een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden 5 geschikte traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Platinum, Minivator, Heymer. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Nietap binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn en Strobbe verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nietap is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Nietap werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de basis ligt dat tussen de 120 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie