Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boerakker

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Boerakker vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze website vindt u nuttige adviezen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, technische details, de onkosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1750 tot wel €8900, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift april 2023 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterkwartier | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9362
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Boerakker april 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.000 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een meedraaiende stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Boerakker. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.650 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.500 – €8.100€2.500 – €5.3004,5 uur
2 bochten€6.450 – €10.700€3.800 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.700€5.000 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Boerakker.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Boerakker is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 50% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-boerakker-9362

Bekijk leveranciers in de regio

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Boerakker voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 inclusief montage. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een model uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Boerakker vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire stoelliften laten zien en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Boerakker.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Boerakker.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende populaire producenten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars beloven een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit meerdere professionele ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Heymer. Populaire adviseurs van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Boerakker al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare & RecentLift hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Otolift Line.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Boerakker is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Boerakker werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard schommelt dat tussen de 135 KG – 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie