Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tolbert

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Tolbert biedt uitkomst! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u belangrijke informatie inzake trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2250 & €9500, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Westerkwartier | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9356
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 2000

Kosten traplift Tolbert april 2023

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor upgrades als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Tolbert. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.700€1.600 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €9.700€3.250 – €6.800Dagdeel
2 bochten€5.650 – €11.300€3.850 – €7.400Hele dag
Wenteltrap€7.800 – €13.700€5.500 – €9.3001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Tolbert.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tolbert is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-tolbert-9356

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Tolbert voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.250. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Westerkwartier. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een lift selecteren die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Tolbert zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende uitvoeringen demonstreren en vertelt welk merk/model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Tolbert.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Tolbert.

Goede merken
In uw regio zijn 5 geschikte producenten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte installatietijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf professionele fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Heymer, Extrema, Platinum. Bekende montagepartners van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak kan de installatie van een traplift in Tolbert in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Platinum + PractiComfort beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Tolbert is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Tolbert benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie