Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nuis

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Nuis maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl vindt u nuttige specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Tevens kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De prijzen liggen tussen de €1550 oplopend tot 8800, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift december 2023 | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWesterkwartier | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9364
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Nuis december 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 incl. montage.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel verstrekken wij de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Nuis. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€5.050 – €9.400€2.750 – €6.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.950 – €10.800€3.800 – €7.3006 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.400€4.750 – €9.7001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nuis.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nuis is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u al snel 55% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-nuis-9364

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel modellen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Nuis voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 inclusief plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Westerkwartier. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-melding doen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Nuis onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte stoelliften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Nuis.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nuis.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele traplift bouwers werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten hanteren een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan verschillende populaire traplift bouwers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Betrouwbare installateurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen met het kopen van een passende huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Nuis binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Stannah + TipTop hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nuis is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Nuis verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie