Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Marum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Marum maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite naar boven en naar beneden. Via deze pagina treft u handige tips ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de liften die passen bij uw trap, de werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Ook kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1650 & €9200, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Westerkwartier | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9363
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Marum april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Mogelijk zijn er extra kosten voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.050 of nog duurder.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u een inschatting van de kosten van het installeren van een traplift in Marum. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.550 – €2.200halve dag
1 bocht€4.900 – €8.300€3.100 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€5.600 – €11.900€3.700 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.250 – €12.300€5.150 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Marum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Marum is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 55% op de aanschafwaarde. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-marum-9363

Bekijk leveranciers in de regio

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Marum voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Uw consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert analyseert of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een model uitzoeken die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of direct een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Marum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel/showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u geschikte liften tonen en geeft aan welk model past bij uw budget en situatie. Veel verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan merken en winkels die ook liften installeren in Marum.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Marum.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn verschillende bekende producenten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit enkele goede producenten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer. Erkende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Marum binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Otolift en Heymer hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Marum is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Marum hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans fluctueert dat tussen de 110 KG tot 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie