Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Jonkersvaart

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Jonkersvaart biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en zonder moeite de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl vindt u uitgebreide specificaties inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de tarieven, de WMO en veiligheid. Meer weten? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1650 tot maar liefst €10100, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWesterkwartier | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9366
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 60

Kosten traplift Jonkersvaart maart 2023

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij de richtprijs van het monteren van een traplift in Jonkersvaart. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.700 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.000€2.900 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €10.100€3.800 – €7.900Hele dag
Spiltrap€7.850 – €12.400€5.550 – €10.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Jonkersvaart.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Jonkersvaart is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 40% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. De meeste merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-jonkersvaart-9366

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Jonkersvaart voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.000 inclusief montage. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur verkent of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model laten installeren die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? In de grijze box plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Jonkersvaart lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal opties demonstreren en informeert welk model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Jonkersvaart.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Jonkersvaart.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere erkende traplift fabrikanten werkzaam. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 bekende merken Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum. Erkende wederverkopers van deze modellen zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Jonkersvaart binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp & Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Jonkersvaart is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Jonkersvaart communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak valt dit binnen een marge van 125 KG tot 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie