Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hooghalen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Hooghalen verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Onderstaand leest u praktische adviezen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen variëren tussen €1700 tot zo’n €8900, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2023 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMidden-Drenthe | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9414
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Hooghalen april 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €6.900 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Hooghalen. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.400€3.000 – €5.500halve dag
2 bochten€5.850 – €10.600€4.250 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€8.100 – €12.900€5.200 – €9.5006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hooghalen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hooghalen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hooghalen-9414

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hooghalen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Bovendien onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 inclusief montage. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Mensen met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een traplift kiezen dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Hooghalen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal modellen introduceren en informeert u over welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Hooghalen.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hooghalen.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf erkende merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn verschillende populaire traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Triwa, Minivator, Platinum. Populaire verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Hooghalen in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Triwa & RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Line.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hooghalen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hooghalen hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel schommelt dat tussen de 110 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort huizen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie