Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hijken

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Hijken biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u waardevolle informatie inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, de werking, de geschatte kosten, de WMO en welke aanbieders er allemaal zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een aangename manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven variëren tussen €2250 tot maar liefst €10200, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift maart 2023 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Drenthe | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9415
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Hijken maart 2023

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.500.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder vindt u indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Hijken. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.750 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.800€2.900 – €5.900halve dag
2 bochten€6.250 – €10.100€3.550 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €14.400€4.850 – €9.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hijken.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Hijken is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste merken kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hijken-9415

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Hijken voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 incl. montage.Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Drenthe. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur verkent of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model kiezen die rijmt met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mail: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Hijken bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen demonstreren en informeert welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook leveren in Hijken.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Hijken.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal populaire fabrikanten met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse erkende leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer, Triwa. Populaire wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Hijken in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Acorn & PractiComfort verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hijken is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hijken hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie