Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spier

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Spier biedt uitkomst! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle tips wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Uiteraard kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Drenthe.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1550 tot zo’n €9500, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMidden-Drenthe | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9417
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Spier februari 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.050.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Spier. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.800 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.500 – €8.700€3.100 – €6.900halve dag
Meerdere bochten€6.300 – €10.600€4.100 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.550 – €13.400€5.100 – €10.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Spier.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Spier is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-spier-9417

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Spier voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Drenthe met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Midden-Drenthe. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Drenthe (https://www.middendrenthe.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model kiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9411 NB, Midden-Drenthe
 • Website: www.middendrenthe.nl
 • E-mailadres: gemeente@middendrenthe.nl
 • Telefoonnummer: 0593539222

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Spier vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere opties laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met uw woning en budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst vindt u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Spier.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Spier.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken staan bekend om een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse betrouwbare ontwikkelaars Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum, Heymer. Grote aanbieders van de genoemde merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur kan u helpen bij het vinden van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Spier binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Acorn of Extrema verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Spier is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Spier benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak fluctueert dat tussen de 120 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is het systeem bestand tegen extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie