Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Metslawier

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Metslawier maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en probleemloos de trap op en af. Hieronder vindt u praktische details met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO en onderhoud. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €2550 tot maar liefst €8500, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Noardeast-Fryslân | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9123
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Metslawier februari 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt bepaald door 2 aspecten: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.050 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Metslawier. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.800 – €9.900€3.500 – €6.900Dagdeel
2 bochten€5.550 – €11.800€4.000 – €7.600Eén dag
Spiltrap€7.650 – €13.100€4.700 – €9.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Metslawier.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Metslawier is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer leveranciers kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-metslawier-9123

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle types hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Metslawier voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief montage. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag zelf een lift kiezen die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of snel een WMO-melding doen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Metslawier lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende uitvoeringen laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw woning en budget. Het gros van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst bieden wij fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Metslawier.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Metslawier.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal populaire producenten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn 5 grote leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Grote dealers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de installatie van een traplift in Metslawier binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Triwa & 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Metslawier is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Metslawier hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie