Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wetsens

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Wetsens maakt het mogelijk! Steeds meer senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website leest u handige beschrijvingen omtrent trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1900 tot wel €8300, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9122
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 10

Kosten traplift Wetsens februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.300 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder vindt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Wetsens. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.600 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.950 – €8.200€2.500 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.350 – €11.200€4.500 – €7.2001 dag
Draaiende trap€8.050 – €13.100€4.500 – €10.0001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Wetsens.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Wetsens is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-wetsens-9122

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Wetsens voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een stoellift kiezen die matcht met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer weten of snel hulp aanvragen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Wetsens bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de omgeving. Een productspecialist kan u verschillende mogelijkheden demonstreren en informeert welk type lift past matcht met uw woning en budget. Het gros van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook liften installeren in Wetsens.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Wetsens.

Geschikte merken
In Nederland zijn een aantal bekende traplift fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan in voor een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal bekende merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema. Bekende verkopers van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het aanschaffen van een goede huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Wetsens binnen één tot twee weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Acorn en RecentLift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wetsens is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wetsens hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak fluctueert dat tussen de 130 KG en 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie