Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aalsum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Aalsum kan u daarbij helpen! Steeds meer senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en op een prettige manier naar boven en naar beneden. Op deze website leest u uitgebreide tips aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Noardeast-Fryslân.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2550 tot wel €8600, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift februari 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9121
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 55

Kosten traplift Aalsum februari 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs hangt af van twee zaken: het type trap en de gewenste opties. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.400.
 • Extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Aalsum. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.600 – €2.2504 uur
1 bocht€4.700 – €9.800€3.400 – €6.700halve dag
Meerdere bochten€6.500 – €10.100€3.750 – €7.9006,5 uur
Spiltrap€8.350 – €12.400€4.550 – €9.900Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Aalsum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Aalsum is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u tot wel 35% – 60% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-aalsum-9121

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Aalsum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Voorts kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een systeem uitkiezen die rijmt met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk aanmelden voor de WMO? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Aalsum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften laten zien en adviseert u over welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u merken en winkels die ook liften monteren in Aalsum.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Aalsum.

Goede merken
In Nederland zijn diverse betrouwbare traplift bouwers aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren verschillende populaire merken Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Grote (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Aalsum binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Handicare & Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Aalsum is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Aalsum communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 120 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie