Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Engwierum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Engwierum kan u daarbij helpen! Steeds meer mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u veilig en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht treft u nuttige informatie omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de montagekosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €2150 oplopend tot 9900, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9132
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Engwierum februari 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht treft u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Engwierum. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€4.800 – €8.500€3.050 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€6.100 – €11.900€3.950 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.600€4.850 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Engwierum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Engwierum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u al snel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-engwierum-9132

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Engwierum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. plaatsing. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat na of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een lift uitkiezen dat past bij uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Engwierum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u geschikte opties laten zien en adviseert u over welk model matcht met uw woning en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Engwierum.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Engwierum.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal goede fabrikanten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan in voor een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele bekende merken Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer. Grote installateurs van dergelijke merken zijn 123traplift, Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de montage van een traplift in Engwierum binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als ThyssenKrupp + Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Engwierum is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Engwierum verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 120 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie