Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostrum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Oostrum kan u daarbij helpen! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bekijkt u handige informatie omtrent trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2050 & €8500, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9125
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Oostrum februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.400.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €6.900 incl. montage.
 • Extra opties als een automatische voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de richtprijs van het laten monteren van een traplift in Oostrum. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.700 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€4.900 – €8.500€2.550 – €5.2001/2 dag
2 bochten€6.400 – €10.400€4.300 – €8.000Hele dag
Spiltrap€8.200 – €12.500€5.300 – €10.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oostrum.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oostrum is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer merken kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oostrum-9125

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oostrum voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Ook kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.500 inclusief plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een automatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent onderzoekt of de traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Oostrum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende opties introduceren en adviseert welk merk/model past bij de situatie en het budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de tabel hieronder treft u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Oostrum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis advies aan huis
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Oostrum.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn 5 erkende producenten aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan voor een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende grote leveranciers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe. Grote specialisten van deze merken zijn o.a. RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Oostrum binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn + 123 traplift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oostrum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oostrum werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie