Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ee

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Ee maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u op een veilige manier en comfortabel gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze website bekijkt u nuttige adviezen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten liggen tussen de €2450 oplopend tot 9000, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9131
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Ee april 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Ee. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.750 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.550 – €8.300€2.800 – €5.5001/2 dag
2 bochten€6.550 – €11.000€4.500 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.350 – €14.200€4.600 – €10.600Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ee.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Ee is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. De meeste leveranciers bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-ee-9131

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Ee voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Bovendien kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.400 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren op een prettige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift laten installeren die aansluit op uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Ee subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een betrouwbare expert kan u verschillende liften introduceren en informeert u over welk model past bij de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Ee.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Ee.

Bekende merken
In uw regio zijn diverse professionele merken operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken verzekeren een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende professionele ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Ee binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Platinum + PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Otolift Air.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ee is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Ee verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 115 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie