Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lioessens

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Lioessens maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u risicoloos en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze webpagina treft u uitgebreide tips ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, de werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De kosten variëren tussen €1500 tot wel €8600, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9134
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Lioessens februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.450.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel vindt u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Lioessens. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.800 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.050 – €9.100€3.400 – €5.0001/2 dag
2 bochten€5.950 – €11.800€4.400 – €7.6001 dag
Spiltrap€8.000 – €13.300€4.800 – €10.3006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lioessens.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Lioessens is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% vergeleken met een nieuw model. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste fabrikanten bieden een assortiment met 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-lioessens-9134

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Lioessens voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 inclusief installatie. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit type heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u details over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type laten monteren die rijmt met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mailadres: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Los van de traplift WMO Lioessens vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal systemen laten zien en informeert welk type lift past rijmt met uw budget en situatie. De meeste winkeliers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Lioessens.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Lioessens.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 populaire ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers hanteren een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf populaire traplift bouwers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer. Betrouwbare installateurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in Lioessens binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Acorn en RecentLift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Lioessens is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Lioessens werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis ligt dat tussen de 130 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie