Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Morra

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Morra verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en probleemloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website bekijkt u uitgebreide specificaties aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en populaire leveranciers. Bovendien kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1800 tot zo’n €10100, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9135
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Morra februari 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of nog duurder.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Morra. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.750 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.600€2.850 – €6.6005 uur
Twee bochten€5.850 – €10.200€4.400 – €7.1005,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.700€4.900 – €10.8005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Morra.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Morra is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 50% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. De meeste merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-morra-9135

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Bijna alle types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Morra voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.700 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.800 incl. plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Morra zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u de populaire systemen introduceren en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw situatie. Een groot deel van de aanbieders hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Morra.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Morra.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte producenten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan voor een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele populaire ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Morra binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa en Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Morra is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Morra werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak valt dit binnen een marge van 120 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie