Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Niawier

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Niawier verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl vindt u praktische gegevens wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2300 en €8600, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Noardeast-Fryslân | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9138
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Niawier april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel vindt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Niawier. Het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.850 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.000 – €9.800€2.800 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.100 – €11.900€3.850 – €7.2006,5 uur
Spiltrap€8.100 – €13.500€5.000 – €10.6006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Niawier.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Niawier is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-niawier-9138

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Niawier voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.950 inclusief montage. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenextreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een lift kopen die rijmt met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of direct aanmelden voor de WMO? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Niawier lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en informeert welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Niawier.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Niawier.

Erkende merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan bekend om een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere populaire producenten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Strobbe, Platinum, Heymer. Populaire verkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Niawier in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Otolift & 123 traplift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Niawier is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Niawier benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard fluctueert dat tussen de 135 KG & 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie