Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosternijkerk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Oosternijkerk kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zonder moeite van uw hele huis genieten. Op deze website treft u handige gegevens met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2450 en €10000, incl. installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9137
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Oosternijkerk februari 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs hangt af van twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.300.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Oosternijkerk. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.600€1.700 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.850 – €9.300€2.500 – €5.2005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €11.400€3.950 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.200 – €14.300€5.250 – €9.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosternijkerk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oosternijkerk kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 60% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oosternijkerk-9137

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Oosternijkerk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift selecteren die rijmt met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Oosternijkerk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste showrooms bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Oosternijkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Oosternijkerk.

Goede merken
In ons land zijn een aantal bekende fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe. Erkende dealers van deze merken zijn o.a. TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het kopen van de beste huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Oosternijkerk al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Minivator of PractiComfort hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oosternijkerk is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oosternijkerk hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG & 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie