Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wierum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Wierum biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u veilig en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2550 oplopend tot 8000, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteNoardeast-Fryslân | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9141
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Wierum februari 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs hangt af van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Wierum. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.700 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.500€3.500 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€6.150 – €10.200€4.050 – €7.500Hele dag
Spiltrap€7.800 – €12.400€4.850 – €9.1006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wierum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wierum kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-wierum-9141

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in Wierum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.750 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een systeem aanschaffen die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Wierum subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u meerdere uitvoeringen introduceren en adviseert welk model rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkeliers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht vindt u leveranciers en merken die ook liften monteren in Wierum.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Wierum.

Betrouwbare merken
In ons land zijn diverse betrouwbare traplift bouwers met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren vijf populaire ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Gerenommeerde specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan de montage van een traplift in Wierum binnen één tot twee weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Otolift of TipTop verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Wierum is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Wierum hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard ligt dat tussen de 135 KG tot 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie