Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Moddergat

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Moddergat kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u risicoloos en comfortabel de trap op en af. Via de TrapliftExpert kunt u aan de slag met handige tips inzake trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, technische details, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Noardeast-Fryslân.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en plezierige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1750 tot zo’n €9600, incl. installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Noardeast-Fryslân | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieFriesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
Postcode9142
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Moddergat maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.550.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel vindt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Moddergat. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.650 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €8.400€3.250 – €5.6005 uur
2 bochten€6.450 – €11.400€4.500 – €7.1006 uur
Spiltrap€8.400 – €12.900€4.500 – €9.600Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Moddergat.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Moddergat kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u eenvoudig 35% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-moddergat-9142

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Moddergat voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Noardeast-Fryslân via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Noardeast-Fryslân (https://www.noardeast-fryslan.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Koningstraat 13
 • 9101 LP, Noardeast-Fryslân
 • Website: www.noardeast-fryslan.nl
 • E-mail: info@noardeast-fryslan.nl
 • Telefoonnummer: 0519298888

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Moddergat zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u de populaire modellen introduceren en informeert welke uitvoering voldoet aan uw trap, situatie en budget. De meeste dealers hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht staan fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Moddergat.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Moddergat.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers beloven een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse geschikte fabrikanten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum. Populaire aanbieders van merken als deze zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Moddergat binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Minivator + Strobbe verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Air.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Moddergat is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Moddergat hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard ligt dat tussen de 105 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie