Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Goudswaard

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Goudswaard vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bieden wij praktische beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1500 tot zo’n €8800, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHoeksche Waard | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3267
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Goudswaard mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Goudswaard. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.650 – €2.2501/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.300€2.950 – €5.100Dagdeel
Meerdere bochten€5.800 – €10.800€3.700 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€7.850 – €14.400€4.750 – €10.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Goudswaard.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Goudswaard is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-goudswaard-3267

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Goudswaard voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals een4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hoeksche Waard. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert beslist of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een systeem uitkiezen die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Goudswaard vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte liften laten zien en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw woning en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande lijst bekijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Goudswaard.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Goudswaard.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele betrouwbare merken Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij worden er ook producten verkocht van Strobbe, Minivator, Heymer, Extrema, Triwa. Gerenommeerde installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Goudswaard binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Triwa of Smienk verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Goudswaard is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Goudswaard hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans ligt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie