Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oud-Beijerland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Oud-Beijerland verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u risicoloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Onderstaand treft u uitgebreide tips t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1600 en €9700, inclusief installatie.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Hoeksche Waard | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3261
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Oud-Beijerland april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.050.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.500 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Oud-Beijerland. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.850 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.800€3.400 – €5.9004,5 uur
Twee bochten€5.700 – €11.100€3.750 – €7.3005,5 uur
Spiltrap€8.050 – €14.400€5.200 – €9.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oud-Beijerland.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oud-Beijerland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u zo 60% op de nieuwprijs. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oud-beijerland-3261

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Oud-Beijerland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 incl. plaatsing. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenvoetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Hoeksche Waard. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur beslist of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem kopen die in lijn is met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of snel aanmelden voor de WMO? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mailadres: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Oud-Beijerland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vindt u leveranciers en merken die ook leveren in Oud-Beijerland.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Oud-Beijerland.

Erkende merken
In Nederland zijn 5 bekende ontwikkelaars met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het schema hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan 5 grote merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Platinum, Extrema, Minivator. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Oud-Beijerland binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp of Smienk verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oud-Beijerland is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oud-Beijerland werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak ligt dat tussen de 100 KG tot 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie