Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heinenoord

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Heinenoord maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Op deze website bekijkt u belangrijke specificaties ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Op een beschermde en comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2550 oplopend tot 9600, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hoeksche Waard | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3274
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Heinenoord juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een lederen stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder bekijkt u een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Heinenoord. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.450€1.650 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.450 – €9.200€2.950 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.800€3.550 – €7.6006,5 uur
Draaiende trap€7.700 – €13.300€4.850 – €10.300Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Heinenoord.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Heinenoord is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u zo 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-heinenoord-3274

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. De rail wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Heinenoord voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.500 incl. montage.Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan leveren. Zulke liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hoeksche Waard. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift uitzoeken dat past bij uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Heinenoord vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u een aantal liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk systeem in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het schema hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Heinenoord.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Heinenoord.

Goede merken
In Nederland zijn meerdere erkende fabrikanten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars werken met een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf populaire producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator. Gerenommeerde installateurs van merken als deze zijn TipTop, PractiComfort, Vegro, RecentLift, Smienk.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Heinenoord binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Minivator of Smienk beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Heinenoord is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heinenoord verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 115 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie