Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mijnsheerenland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Mijnsheerenland kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u veilig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze webpagina vindt u bruikbare details m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe het werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Daarnaast kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De prijzen variëren tussen €2200 tot zo’n €8700, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Hoeksche Waard | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Mijnsheerenland april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €6.950 of meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Mijnsheerenland. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.650 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.300€3.250 – €6.500Dagdeel
2 bochten€6.000 – €11.500€3.650 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€7.600 – €13.100€4.700 – €9.800Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mijnsheerenland.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Mijnsheerenland kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u zo 35% – 60% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-mijnsheerenland-3271

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Mijnsheerenland voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief montage. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hoeksche Waard. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een systeem kopen die aansluit op uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Mijnsheerenland zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende mogelijkheden tonen en adviseert u over welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Mijnsheerenland.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Mijnsheerenland.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende geschikte traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten hanteren een snelle levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan een aantal professionele merken Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe. Betrouwbare aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Mijnsheerenland al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Platinum & TipTop verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Mijnsheerenland is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Mijnsheerenland verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de systemen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie