Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Strijen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Strijen verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina kunt u aan de slag met handige beschrijvingen inzake trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De kosten liggen tussen de €1900 & €9800, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoeksche Waard | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3291
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Strijen juli 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van twee zaken: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.250.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht treft u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Strijen. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.550€1.600 – €2.3503,5 uur
1 bocht€4.750 – €9.500€2.650 – €6.1004,5 uur
2 bochten€6.150 – €10.900€3.850 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€7.600 – €14.400€5.100 – €10.000Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Strijen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Strijen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u al snel 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-strijen-3291

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Strijen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Hoeksche Waard. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een stoellift uitkiezen die aansluit op uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? Onderstaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mailadres: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Strijen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende opties tonen en informeert u over welk soort lift past bij uw woning en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Strijen.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Strijen.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal professionele traplift fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars staan in voor een korte installatietijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse professionele traplift bouwers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum. Populaire dealers van de genoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Strijen binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Handicare en 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Strijen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Strijen benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak ligt dat tussen de 110 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie