Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Gravendeel

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in s-Gravendeel maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u veilig en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina leest u uitgebreide tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De kosten variëren tussen €1500 & €9600, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoeksche Waard | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3295
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift s-Gravendeel mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €6.000.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.350 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in s-Gravendeel. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.750 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€4.700 – €8.100€2.900 – €5.3005 uur
2 bochten€5.650 – €10.200€4.200 – €7.100Hele dag
Spiltrap€7.550 – €13.100€4.650 – €9.8001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in s-Gravendeel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Gravendeel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 40% – 45% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-s-gravendeel-3295

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in s-Gravendeel voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. montage.De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Hoeksche Waard. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een traplift laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mailadres: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO s-Gravendeel subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden laten zien en informeert u over welk model aansluit op uw budget en situatie. Veel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel staan winkels en producenten die ook werkzaam zijn in s-Gravendeel.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in s-Gravendeel.

Goede merken
In uw regio zijn een aantal goede ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 grote fabrikanten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema. Gerenommeerde aanbieders van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans kan de montage van een traplift in s-Gravendeel binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als ThyssenKrupp & TipTop bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in s-Gravendeel is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in s-Gravendeel benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie