Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westmaas

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Westmaas biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en zonder enige inspanning naar boven en naar beneden. Op Trapliftexpert.nl bieden wij uitgebreide informatie wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een veilige en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1500 tot maar liefst €8100, incl. installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hoeksche Waard | Merken en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3273
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Westmaas april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Westmaas. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.950€1.750 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€5.100 – €9.200€3.350 – €6.2005 uur
2 bochten€5.600 – €10.400€4.050 – €7.7001 dag
Wenteltrap€7.700 – €12.100€5.150 – €10.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Westmaas.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westmaas is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkopers bieden een assortiment met gebruikte liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-westmaas-3273

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Westmaas voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief montage. De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hoeksche Waard. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift laten plaatsen die aansluit op uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Westmaas bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere liften introduceren en vertelt welk merk/model rijmt met uw situatie. Het gros van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Westmaas.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met goede leveranciers van trapliften in Westmaas.

Erkende merken
In uw regio zijn meerdere bekende fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers verzekeren een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan 5 grote ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Betrouwbare adviseurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Westmaas binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Platinum + PractiComfort verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Westmaas is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Westmaas werkt met een maximale draagkracht in KG. Standaard valt dit binnen een marge van 135 KG – 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie