Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maasdam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Maasdam maakt het mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Via onze vergelijker bekijkt u waardevolle specificaties m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Hoeksche Waard.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2200 tot zo’n €10000, inclusief installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoeksche Waard | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3299
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Maasdam mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.600 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Maasdam. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.550€1.800 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.550 – €9.800€3.350 – €5.800halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.500€3.750 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €13.500€4.700 – €10.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Maasdam.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Maasdam is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 55% op de nieuwprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Meer en meer merken hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-maasdam-3299

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Maasdam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.100 incl. installatie. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hoeksche Waard. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift laten monteren die rijmt met uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Maasdam lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u verschillende opties introduceren en geeft aan welk merk/model matcht met uw situatie. De meeste dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder bieden wij fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Maasdam.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Maasdam.

Professionele merken
In Nederland zijn diverse erkende traplift fabrikanten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers werken met een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren een aantal goede merken Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum. Populaire aanbieders van dergelijke merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Maasdam binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Otolift of RecentLift verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Maasdam is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Maasdam hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie