Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Numansdorp

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Numansdorp maakt het mogelijk! Flink wat ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kan men zonder zorgen en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bieden wij praktische specificaties omtrent trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het werkt, de totale kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een betrouwbare en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1600 tot maar liefst €9300, incl. montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Hoeksche Waard | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3281
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Numansdorp mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een noodbatterij. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder treft u de richtprijzen van het installeren van een traplift in Numansdorp. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.650 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.450 – €9.800€2.600 – €6.7005 uur
2 bochten€6.300 – €10.700€4.500 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €13.700€4.500 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Numansdorp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Numansdorp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 40% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-numansdorp-3281

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Numansdorp voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.750 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Hoeksche Waard. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan opstapjes of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Numansdorp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert welk merk/model past bij uw situatie. Veel winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bieden wij aanbieders en merken die ook actief zijn in Numansdorp.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Numansdorp.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende betrouwbare merken operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars werken met een snelle montage en goede after service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan diverse grote leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Grote specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Numansdorp al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Minivator & Heymer hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Numansdorp is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Numansdorp werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans valt dit binnen een marge van 100 KG tot 165 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie