Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Beijerland

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Nieuw-Beijerland maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u veilig en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze pagina bieden wij waardevolle beschrijvingen aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe de bediening werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Hoeksche Waard.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2400 tot maar liefst €8400, incl. montage.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Hoeksche Waard | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3264
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Nieuw-Beijerland mei 2024

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.550 of meer.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Nieuw-Beijerland. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.600€1.700 – €2.2501/2 dag
Eén bocht€5.100 – €8.400€3.450 – €6.500halve dag
Twee bochten€5.700 – €11.600€3.850 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€7.850 – €13.000€4.800 – €10.4005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Beijerland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Beijerland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nieuw-beijerland-3264

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Nieuw-Beijerland voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 incl. montage.De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze lift beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoeksche Waard met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Hoeksche Waard. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hoeksche Waard (https://www.gemeentehw.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 22
 • 3299 XG, Hoeksche Waard
 • Website: www.gemeentehw.nl
 • E-mail: contactwmo@gemeentehw.nl
 • Telefoonnummer: 140186

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Nieuw-Beijerland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Nieuw-Beijerland.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Nieuw-Beijerland.

Erkende merken
In ons land zijn enkele goede fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan bekend om een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaGoede onderhoudscontracten
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere geschikte ontwikkelaars Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Heymer. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het vinden van een prettige huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Nieuw-Beijerland in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa of Smienk hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuw-Beijerland is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Nieuw-Beijerland communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans wisselt dat tussen de 135 KG en 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie